Vizio Update Service

Discussion in 'Vizio Tablets' started by bill2, Nov 17, 2011.

  1. bill2

    bill2 Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    62
    Hi, new member to the site. I'd like to thank all the members of this site who have figured out how to root the vtab and change the sd card configuration.

    I haven't had the chance to root my vtab yet but was wondering if anyone who's rooted has tried to freeze the Vizio Update Service. It appears to constantly run in the background.
     
    Last edited: Nov 18, 2011
  2. rprr

    rprr Senior Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    122
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet VTAB1008
    I did freeze it (using Titanium Backup Pro) and it now does not appear under Settings --> About Device. Nice.:D
     
  3. joey2169

    joey2169 Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA
    Sorry to be cheap... But anyone know of a free way to do this?
     
  4. rprr

    rprr Senior Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    122
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet VTAB1008
    There are other free Apps. Search for 'freeze' in the market.
     
  5. bill2

    bill2 Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    62
    rprr - thanks for the update. Any chance you also froze the Dialer service?

    I'm just looking at all of the extraneous stuff that we can kill.
     
  6. rprr

    rprr Senior Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    122
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet VTAB1008
    Not yet. One change at a time ;)
     
  7. usproject14

    usproject14 Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    kalamazoo michigan
    Tablet / Device:
    vizio
    use the free system tuner app and just uncheck them from the startup list. worked for me.
     
  8. BPisMe

    BPisMe Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Boston
    Tablet / Device:
    Vizio VTAB1008
    Be careful freezing the Update Service. I bricked my first VTAB doing it. I used a program other than Titanium Backup to freeze it. This time I spent the 6 bucks on Titanium Backup and froze it with no issue. If there is a free way to stop it then that would be great. I'm glad others have had success.

    Brad
     
  9. Blwnv8

    Blwnv8 Member

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Messages:
    91
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    HTC Evo, Vizio Vtab
    Going to get tb to stop the update. Could you share with us all what app you used when you tried freezing and bricked your tablet. Thanks
     
  10. BPisMe

    BPisMe Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Boston
    Tablet / Device:
    Vizio VTAB1008
    I would be happy to share that info but I don't remember. It was a couple of days between installing the software and the problem happening. It was the first reboot after freezing. At that point I couldn't check. I do remember thinking that it was nice that I found a free program to freeze the service. Apparently, there is more than one way to "Freeze" I don't really know, from a technical standpoint, what freezing does. I just know that it prevents the program from doing it's job...not sure how. Maybe someone else has a better explanation.

    I do see that others have found a free way to do it. I was gun shy this time and went with what I felt was most recommended.

    Brad

    Edit: I found it. It was AntTek App Manager. DON"T Use it to Freeze the Update Service! It will Brick your VTAB.
     
    Last edited: Dec 22, 2011
  11. Blwnv8

    Blwnv8 Member

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Messages:
    91
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    HTC Evo, Vizio Vtab
    Thanks for the heads up. Will be trying titanium back up later today.

    Edit: I just got titanium backup pro. So I take you just find the one that says vizio update and freeze that one? Thanks
     
    Last edited: Dec 22, 2011
  12. sdspieg

    sdspieg Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Tablet / Device:
    Vizio tablet
    But Titanium Backup only works with root? Is there any way to safely freeze the updating service for those of us who got unrooted after the latest update?
     

Share This Page