WiFi Connection Problems

Discussion in 'Sylvania Tablets' started by Bonwon4332, Jan 13, 2012.

  1. Bonwon4332
    Offline

    Bonwon4332 Junior Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rhinelander, WI
    Hi. I am new to this site and am looking for some help. I just bought my grand daughter a Sylvania 10" Android tablet for Christmas and she can't use it. The WiFi signal is so weak and then just drops off. Everything else in the house that is connected to the router works just fine. What can I do to improve the WiFi connection so she can actually play games and surf the net on her new tablet? Without the WiFi, it is useless to her. Thanks for any help you can give me.
  2. photoweborama
    Offline

    photoweborama Junior Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Sacramento, CA
    Does it connect at all?
  3. Bonwon4332
    Offline

    Bonwon4332 Junior Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rhinelander, WI
    It connects but with a very weak signal and then keeps dropping off.
  4. Spider
    Online

    Spider Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    13,628
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Chicago, IL
    Hi Bonwon, welcome to Android Tablets. The folks in the Sylvania Tablets forum would be the ones to discuss your problem with. I'm moving your thread down there for you. so they can get a look at it. Good luck.
    Bonwon4332 likes this.
  5. Arreladd
    Offline

    Arreladd Junior Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got the same one and got the same issue. I called the customer support Phone # that came with the tablet and they said that The Tablet wouldn't work with a Wireless router running the N signal and if you had a B/G Wireless router that you had to put it in Mixed Mode. I used an N signal Router at home but at my School they had a B/G signal Routers but still I got the same issue. The customer support kept claiming that it was my router until I pointed out that it was happening on every wireless router I have tried it on. They said it must be defective and to send it in for repairs. Because I didn't have the recite for it I ended up opening it up and found that the Wireless card is nothing more than a USB style card that was gutted and wired to the board. and I do mean Wired to the board. So I did what any one in my position would do. I cut the cables and took an old Netgear USB wireless adapter gutted it and soldered it to the board, grabbed a couple different drivers from the netgear website for it and loaded those into my system. Now my Wireless works a lot better.

    Im not saying that you should go to the extreme that I did but if you have the recite you might want to see if you could get it fixed under warentee. Also before sending it in make sure that you backup all your data to an sd card so that you don't loose anything important
  6. joelaracue
    Offline

    joelaracue Junior Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jamaica, New York
    I have an Impression 10 Tablet and I have been on the hunt for a compatible usb wireless network adapter for a better wifi signal, any suggestions?

Share This Page