X5A no sound on hdmi

Discussion in 'Telechips TCC8902 Tablets' started by rjb27, Oct 16, 2010.

  1. rjb27

    rjb27 Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    I have just purchased a X5A with telechips 8902 processor. I cannot get sound via the hdmi cable. Any ideas?
     
  2. xaueious

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,483
    Likes Received:
    435
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
    Mine works out of the box, #348 firmware.

    Either your TV doesn't support it, or you don't have the correct firmware.
     
  3. gurgle

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,463
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    This is only from memory, no link or direct reference. I remember reading the Telechips 8902 has an issue with Dolby and HD audio. No issues with the video encoding. But something about audio rendering. You may have a compatibility issue of the audio. That is why it may or may not work on some TVs. The HDMI for some TVs render the sound data differently. This could be a mish-mash. But it would make sense.
     

Share This Page