ZEKI TB782B 7" Tablet

Discussion in 'Allwinner A10 Based' started by Lexridge, Jun 2, 2012.

  1. uscanst56

    uscanst56 Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    toshiba thrive, zeki 7"
    Not sure about a native task manager but if you bring up recent apps (3rd icon on left) and swipe the recent app to the right it closes it from cached. Kinda kills.

    sent from my at100 or maybe my tb782b
     
  2. uscanst56

    uscanst56 Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    toshiba thrive, zeki 7"
    Here's an update on battery life. Changed governor in setcpu to conservative and turn off wifi if not needed and I generally get 6 hrs battery. Not much performance hit for general use. On a side note over clocking not too sucessful usually freezes or reboots. Had a little success at 1.1 setting and it lasted a couple minutes at a 1.4 setting. But I wasn't really expecting it to work.

    sent from my at100 or maybe my tb782b
     
  3. Lexridge

    Lexridge Member

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    West Virginia
    Tablet / Device:
    Zeki TB782B
    Curious, when you tried over clocking, did you mess with the voltages any, or just the clock speed?
     
  4. Lexridge

    Lexridge Member

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    West Virginia
    Tablet / Device:
    Zeki TB782B
    Okay folks, I finally got a stock ROM built for the Zeki TB782B. However, I have not yet figured out how to get this tablet into FLASH mode in order to test it. If anyone has any good ideas, please tell me!!

    If we can figure out how to get this into flash mode, and it works, I will post step by step on how I managed to build it. And, I need to give a lot of credit to some people for the help I received.

    Thanks

    EDIT: It is a dog. It flashes, but crashes. Back to the drawing board.
     
    Last edited: Jun 16, 2012
  5. swiftv8

    swiftv8 Member

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    United States
    Got this tablet last week. Works great but won't play raging thunder. Just comes up unfortunately raging thunder 2 has stopped. Any ideas?
     
  6. THR33IN0N3

    THR33IN0N3 Member

    Joined:
    Jun 9, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    im trying to find a google voice apk that will work on my zeki. anyone know where i can get one?
     
  7. Lexridge

    Lexridge Member

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    West Virginia
    Tablet / Device:
    Zeki TB782B
    I have flashed my tablet with a bad ROM that I built. I know that most all of these Chinese tablets are simply re-branded, and there are other identical tablets under a different name. Could someone please help me find a tablet that could be considered a clone of the TB782B, so that I may get a good ROM built for this one. the Yarvik 260 is close, but only has 4GB storage. I think that is making the difference in how the NAND devices are being formatted. I need an 8GB ROM with the same specs, except 8GB.

    Finless, care to throw your 2 cents in here? You do seem to be the expert here.

    Thanks
     
    Last edited: Jun 17, 2012
  8. Lexridge

    Lexridge Member

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    West Virginia
    Tablet / Device:
    Zeki TB782B
    this is a df from the stock, unaltered ROM.

    Code:
    Filesystem             Size   Used   Free   Blksize
    /dev                   407M    44K   407M   4096
    /mnt/asec              407M     0K   407M   4096
    /mnt/obb               407M     0K   407M   4096
    /system                251M   206M    45M   4096
    /data                  787M    70M   717M   4096
    /cache                 251M     4M   247M   4096
    /mnt/sdcard              6G   336M     5G   4096
    /mnt/secure/asec         6G   336M     5G   4096
    
    and a cat /proc/mounts
    Code:
    rootfs / rootfs rw 0 0
    tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,relatime,mode=755 0 0
    devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600,ptmxmode=000 0 0
    proc /proc proc rw,relatime 0 0
    sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
    tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
    tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
    /dev/block/nandd /system ext4 rw,nodev,noatime,user_xattr,barrier=0,data=ordered 0 0
    /dev/block/nande /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=0,journal_checksum,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
    /dev/block/nandh /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=0,journal_checksum,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
    /dev/block/vold/93:64 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0000,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
    /dev/block/vold/93:64 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0000,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
    tmpfs /mnt/sdcard/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0
    
    and here is what my ROM reports, using the stock image files.
    df command
    Code:
    Filesystem             Size   Used   Free   Blksize
    /dev                   407M    44K   407M   4096
    /mnt/asec              407M     0K   407M   4096
    /mnt/obb               407M     0K   407M   4096
    /system                251M   206M    45M   4096
    /data                    1G    76M     1G   4096
    /cache                 125M     4M   121M   4096
    /mnt/sdcard              5G    72K     5G   4096
    /mnt/secure/asec         5G    72K     5G   4096
    
    and the cat /proc/mount
    Code:
    rootfs / rootfs rw 0 0
    tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,relatime,mode=755 0 0
    devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600,ptmxmode=000 0 0
    proc /proc proc rw,relatime 0 0
    sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
    tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
    tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
    /dev/block/nandd /system ext4 rw,nodev,noatime,user_xattr,barrier=0,data=ordered 0 0
    /dev/block/nande /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=0,journal_checksum,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
    /dev/block/nandh /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=0,journal_checksum,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
    /dev/block/vold/93:64 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0000,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
    /dev/block/vold/93:64 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0000,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
    tmpfs /mnt/sdcard/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0
    
    Please note how different the /data /cache and /sdcard partitions are in size.

    Anything jump out to anyone why this is so vastly different? Is there a file in A10 Kitchen I need to be hand editing? If so, what file?

    Thanks
     
  9. tabkeeper

    tabkeeper Member

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    HK
    Tablet / Device:
    Zeki
  10. tabkeeper

    tabkeeper Member

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    HK
    Tablet / Device:
    Zeki
    The flash software for this Tablet (All winner Tablet ) is Live suit- can search in google.
    Open the live suit on PC, Power off tablet. hold the Vol + and connect the Tablet to PC with USB cable. Then
    press the power switch 3 times go to flash mode.
     
    Last edited: Jun 18, 2012
  11. LostWater

    LostWater Member

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    MD
    Tablet / Device:
    Zeki 7", Archos G9 8o
    I have FiOS 30Mb+ up/down in my house with speedtest.net reporting 26Mb at the tablet. Higly doubt that I have a problem with WiFi bandwidth.

    Fiddling with it for several hours, and never got Netflix to work. My solution (ready for the flames) - I took them back, Staples had a coupon for two days only for the Archos G9 8o, 1GB/4GB for $125. I already had one, so I knew it to be an AWESOME tab. Autoupdates to ICS on first WiFi connection, has bluetooth and GPS. Has HDMI out and a full size USB connection (for a 3G stick one could buy in Europe, but can use for other USB devices).

    I put Zoodles Kids Mode on them and handed one each to my 4 yo, 5 yo and 7 yo. Bought the wife one too (she didn't get Kids Mode). The kiddos love them, they have an excellent 8" screen, the video and music Archos apps are excellent.

    Coupon no longer good. Too bad, as the Archos G9 8o is cleary the best bargain as the tab is better than most $200+ tabs including the A100 and Galaxy 2.

    Good luck with the Zeki. I found it to be an excellent tab, but I truly needed Netflix because with five, soon to be six, kids, all age 7 and under (yes, they are all mine and my wife's together - can you say 'busy'?) we need Netflix to keep the insanity down in the house (and in the Sienna)
     
  12. cdean

    cdean Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    el paso tx
    Tablet / Device:
    tb782b
    I'm wondering is anyone having problems with this tablet freezing? I have had it one week and it has frozen twice now where I have to wait till it dies to get it to do anything.
     
  13. uscanst56

    uscanst56 Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    toshiba thrive, zeki 7"
    Never had it freeze going on two weeks with it.

    Sent from my TB782B using Tapatalk 2
     
  14. uscanst56

    uscanst56 Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    toshiba thrive, zeki 7"
    Oops except when I tried overclocking. Anything in particular you were doing or app being used when it froze? When it did I just held power button till it rebooted.

    Sent from my TB782B using Tapatalk 2
     
  15. tabkeeper

    tabkeeper Member

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    HK
    Tablet / Device:
    Zeki
    Try to factory reset with the tick on Clean SD card.
    It will help.
    If the tablet freeze, tey use one tooth pick press the hole between the USB and HDMI port to reset the tablet.
     

Share This Page

Search tags for this page
how to use zeki tablet
,
is the zeki tablet good
,
padpal dc7 tablet recovery mode
,
root tbqg884
,
who makes zeki tablets
,

zeki 7 android tablet

,
zeki 7 tablet review
,
zeki 8 inch tablet reviews
,
zeki tablet review
,

zeki tablet reviews