HDMI output is not full-screen on TV

Discussion in 'Vizio Tablets' started by lesterF, Apr 22, 2012.

  1. lesterF
    Offline

    lesterF Junior Member

    Joined:
    Mar 9, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Beantown
    Tablet / Device:
    Vizio Vtab - stock, Motorola Droid 2 Global - ICS Miui
    I have the Honeycomb update, and noticed that when I plug my tablet into my 1080p TV using the HDMI output, the image of the tablet's screen does not fill the screen of my TV (see attached). Instead, it's smaller and there is a substantial black border around it. My TV will allow me to re-size/zoom the screen, but only when the signal is below 1080i. So, it seems like the signal from the VTAB is 1080i/p. Does any one else have the same issue?
    Thanks!

    Attached Files:

  2. andratt
    Offline

    andratt Junior Member

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NULL
    Me too, haven't really looked into it though.
  3. PavtubeVideo
    Offline

    PavtubeVideo Junior Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    94
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    i think, you need to adjust the resolution of the movie to fit your hdtv resolution
  4. BPisMe
    Offline

    BPisMe Junior Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Boston
    Tablet / Device:
    Vizio VTAB1008
    I think the problem is the Vizio is 4x3 format and the TV is 16x9. Mine has the same issue. Don't know that there will be a solution.

    Brad
  5. sorcerer1055
    Offline

    sorcerer1055 Junior Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Location:
    florida
    Tablet / Device:
    vizio vtab
    not sure why, but i had the same problem. the solution seems to be: turn on the tv, switch to the correct input, plug the hdmi cord into the vtab, then turn on the tab last. stumbled across this over the weekend and it seems to work consistently. go figure... :rolleyes:
  6. BPisMe
    Offline

    BPisMe Junior Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Boston
    Tablet / Device:
    Vizio VTAB1008
    Cool...

    Did you need to turn on the VTAB from a cold start or just turn it on while it's already booted?

    Brad
  7. sorcerer1055
    Offline

    sorcerer1055 Junior Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Location:
    florida
    Tablet / Device:
    vizio vtab
    a hard boot didn't appear necessary. just make turning on the VTAB the last thing you do...
  8. lesterF
    Offline

    lesterF Junior Member

    Joined:
    Mar 9, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Beantown
    Tablet / Device:
    Vizio Vtab - stock, Motorola Droid 2 Global - ICS Miui
    Thanks for the advice. Unfortunately, it didn't work for me. I hooked up my camera (which has HDMI output) and it displayed full-screen with no problems. Seems like something's up with my Vtab.

Share This Page

Search tags for this page
android full hd output
,
android hdmi out zoom
,
android hdmi to tv full screen
,

android tablet full screen hdmi out

,
android tablet output to tv
,
chromebook hdmi black borders
,
full display tablet issue hdmi
,
hdmi output full screen tv tablet
,

hdmi output on tv is not fullscreen

,
is there a hdmi output on a vizio tv
,
tablet full screen hdmi
,
tablet hdmi not full screen
,
tablet to tv hdmi full screen