HDMI Output

Discussion in 'Gome Flytouch II' started by ddannelley, Mar 20, 2011.

  1. ddannelley
    Offline

    ddannelley Junior Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I tried hooking my Flytouch II up thru the HDMI port. Connected a mini HDMI cable to my Sony TV, the tablet displays HDMI in upper left corner but the tv shows no signal. Has any one tried using HDMI port?

    Thanx for any help...

    Don
  2. japrijs
    Offline

    japrijs Junior Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Brasil
    Tablet / Device:
    Flytouch 2
    Don just play the movie and then push the menu button.
  3. ftanl
    Offline

    ftanl Junior Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    NULL
    playing movies on my HDTV I get decent picture quality, but the audio is distorted and hissing..How about you?
  4. ftanl
    Offline

    ftanl Junior Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    NULL
    anyone?? I have a muffled and choppy sound watching video using the HDMI to HDTV. The audio & video are both PERFECT FOR 10 SECONDS!!!! then it gets bad...
    Picture is better then expected, but the poor quality of sound I`m getting renders the feature useless..Ok, I guess if you just want to look at still pictures..crappy sound is a real bummer!

    I`get the same problem on both SuperPads II & III. anyone else? I've already tried several hdmi cords..so it's not that.
    If you own one of these & are having the same problem, it would be greatly appreciated if you responded.. don't leave me hanging..:)
  5. uplade3
    Offline

    uplade3 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    746
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Asheville N.C.
    Tablet / Device:
    Flytouch II/SuperPAD Droid Charge/Razr, Galaxy S4
    When I plug the HDMI cord into the slot on the tablet and the other end into the TV, the tablet goes into a loop of saying "HDMI connected", "HDMI disconnected". I realize that it may be an internal problem as these are kind of cheaply made but other than that I am perplexed. Any suggestions?
  6. ftanl
    Offline

    ftanl Junior Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    NULL
    I've had that happen several times. It could be a loose connection, or the tablet is being fussy. Check connections, it seems on occasion if you hold the tablet higher then the hdmi port on your TV, the weight of the HDMI cable pulling down on the mini hdmi port causes it to lose connection. Power down the Tablet, power back up with the tablet on a nice level surface. HDMI should connect..change TV input to match which port the tablet is hooked to.....then find a video on the tablet..when the video starts to play press MENU on the top of the tablet & it should transfer to your TV

    If you get it to work, please post back with your AUDIO & VIDEO results. Mine has perfect video but the audio becomes distorted after about 10 seconds or so rendering the hdmi feature useless..
    • Like Like x 4
  7. uplade3
    Offline

    uplade3 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    746
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Asheville N.C.
    Tablet / Device:
    Flytouch II/SuperPAD Droid Charge/Razr, Galaxy S4
    It works perfectly. No hissing or popping. I just put it on a level surface and let it do it's thing.
  8. claprade
    Offline

    claprade Junior Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Flytouch 3 Superpad
    My problem for the 'NO SIGNAL' had to do with the fact that I was not pressing & holding the MENU button until the video switches to the TV... now it works great! The sound however is control with the TV Remote....(Thank you very much ftanl..you just saved me a lot of SURFING...

Share This Page