MIDX5 no WIFI !

Discussion in 'Coby Tablets' started by grefix, Aug 17, 2010.

  1. grefix

    grefix Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    MID X5A TC8902
    Just got my new MIDX6 from HongKong.
    About device:

    Model number: X5A
    Firmware version: 2.1-update1
    Kernel version: 2.6.29 root@localhost#297
    Build number: X5A 1.0

    i tried to connect to several Wifi routers...but no succes.
    No scanning visible. nothing..

    I also tried a Beta firmware release wich suposed to have build 298.. but when i did that i still saw #297
    so i don't know if the right image was saved on the ftp location or it was just a typo.

    Anybody experienced this weird wifi issue ?

    Is there a program or debug tool so i can test if my module is working correct?

    Any help is appreciated
     
  2. probbiethe1

    probbiethe1 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    310
    Location:
    Gilbert, Arizona
    So is it just not scanning or doesnt have the option to scan? and does it have the option to turn on/off wifi or just no wifi at all?
     
  3. matiasko

    matiasko Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    hi, i have the same problem. Can turn ON/OFF wifi, but can't find any network. PC and phone connects without problems. Tablet don't see any wifi. If i press search, nothing happens.
     
  4. drsam05

    drsam05 Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    i`ve got new smartpad mid, can detect wifi network but not able connect all plz somebody help....
     
  5. xaueious

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,483
    Likes Received:
    435
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
    No amount of flashing should fix the first problem if you alreadyare at factory settings. Bad Q&A?
     
  6. moyanous

    moyanous Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    Is your wifi network's ssid hidden? If so try turn it on, worked for me.
     
  7. Vernon17

    Vernon17 Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Center of Utah in the USA
    Tablet / Device:
    Treo Pro for now
    I have a similar issue. My MID7015 will connect to the wifi but when I switch to another page or another site it drops the connection and then refuses to reconnect. The router is only 10 feet away and I am in the same room.
    This seems to happen at random intervals.

    Any ideas?
     
  8. handyflyer64

    handyflyer64 Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    South Florida
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7015
    Hey Vernon17, just got my MID7015 today and it will only connect if I'm in the same room as the wireless router. But even then the connection is intermittent. Did anyone respond to your inquiry?
     
  9. girlperson1

    girlperson1 Member

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    Coby Kyros 7024
    My 7024 won't connect when an SSID is invisible. No matter what I do it just won't see it. Once I make the SSID visible, it connects.
     
  10. XXchocolatetouchXX

    XXchocolatetouchXX Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Peoria, IL
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7015A
    girlperson1, I believe that the device is made to not connect to a non visible SSID. Also you could try to manually add the network when it is hidden and see if it will connect that way.
     
  11. girlperson1

    girlperson1 Member

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    Coby Kyros 7024
    I have tried addiing it manually and it still won't connect. Strange for sure since the quick start guide says to add the wifi manually and it should connect, even to an invisible network.
     
  12. XXchocolatetouchXX

    XXchocolatetouchXX Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Peoria, IL
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7015A
    wierd, I would think that would work, I will run some tests on this with my belkin router. Try installing wifi buddy (kickass app) i love it and it actually works good.
     
  13. XXchocolatetouchXX

    XXchocolatetouchXX Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Peoria, IL
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7015A
    you guys are right, i could not get mine to connect to my router with the SSID off. I never leave it off. I just run it with it showing, and it works fine.
     

Share This Page