ROM for MID 10.2 Tablet

Discussion in 'Gome Flytouch II' started by almnsi55, Jan 23, 2011.

  1. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
  2. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    any suggestions
     
  3. probbiethe1

    probbiethe1 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    310
    Location:
    Gilbert, Arizona
    What's the model of your tablet

    Sent from my incredible using Android Tablet Forum
     
  4. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    thanks for coming ..
    Model : PC1002i
     
  5. probbiethe1

    probbiethe1 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    310
    Location:
    Gilbert, Arizona
    Last edited: Jan 23, 2011
  6. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Thanks man.. :)
    yes it has an infotmic chip !!


    the story behind losing my firmware:
    I dont know really how but one day after I bought my tablet, I switched off and on again and that's it !! doesnt work !
    - I downloaded things from the Market.
    - I changed the font from ( System/fonts ) because I want to read and write using my Language
    - I changed a file called ( libwebcore.so )
    it was working properly but some programmes doesnt allow me to write by using my language. I decided to change libwebcore.so again.
    - I restarted my tablet ... not working until now !!!!!
    I heard some people says that : libwebcore.so 1.6 sometimes does not work like libwebcore.so 2.1
    I mean if you have operating system 2.1 , do not take libwebcore 1.6 .. and so on !!

    from where and how can I get my tablet fixed ?
    thanks
     
    Last edited: Jan 23, 2011
  7. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I dont really know what to do !!!

    no recovery image is found, try to recover from SD
    this was the last message i saw on the screen
    sometime it show me ( Green screen with WOWPAD logo )
    sometimes only the logo of Infotmic !!

    it is killing me man ... what is next ?
     
  8. xaueious

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,483
    Likes Received:
    435
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
  9. cruxader

    cruxader Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    NULL
    Your booting description sounds like a FT2 alright.

    However, going by your description of:
    - I changed the font from ( System/fonts ) because I want to read and write using my Language
    - I changed a file called ( libwebcore.so )

    would appears that you have damaged the system files to the point where it will not complete boot properly.
    Perhaps some linux guru can assess the severity of the damage.
    From this, I would deduce that wipe & factory restore WILL NOT WORK.

    Your only solution is to flash a new ROM as that will completely restore your corrupted firmware/system.
    Look around for FT2 firmware in this forum.

    I recommend ver 1568 as it is available in a simple update.zip that you just place on a microSD.
    Read the instructions carefully & have your registration code ready to re-register.


     
  10. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Thanks cruxader for being here helping me out !

    Do you mean that I should put update.zip on the SdCard and switch the tablet on ?
    because I tried this solution ... did not work.. does not boot !!!!
    or you mean I have to use some programmes and USB cable ?
     
    Last edited: Jan 24, 2011
  11. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I followed the instructions until Step 3 but then .. maybe because I used usb sable male to male .. my computer didnot say ( a new usb device has been found)


    what can i do ??
     
  12. Richardo Crispus

    Richardo Crispus Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    153
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Gome Flytouch II Aka Wowpad
    There are drivers, just search the FTII section.

    Hope you find them,
    Richardo
     
  13. cruxader

    cruxader Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    NULL
    The first post in
    http://www.androidtablets.net/forum...-useful-info-also-manually-update-1568-a.html

    explains how to get & update to 1568.
    The instructions are a bit brief.

    To get to recovery menu, hold Home button down.
    Press & hold power button.
    Release the power & Home button when the second or 3rd screen (Green is 3rd) shows up.
    It should bring you to the recovery menu.
    Use the Volume +/- buttons to move the selection.
    Press Menu button to activate selection.

    There is no need to boot to completion.
    No USB cables needed.

     
  14. almnsi55

    almnsi55 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Thank you very much <3

    it has been fixed !
     

Share This Page

Search tags for this page
a 10 mid rom
,
crony m1008
,
crony mid m1008
,
firmware mid 1008
,
rom tablet mid 10
,

What Does Mid Google Android Mean

,

what is MID google android mean