Sumvision Cyclone Voyager 10.1 - Problem Using Wireless Hotspot on HTC One XL

Discussion in 'Android Tablet Q&A' started by Jerouk, Oct 11, 2013.

  1. Jerouk

    Jerouk Member

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    35
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Sumvision Cyclone Voyager
    Good afternoon from sunny (but cold) Brighton in the UK.

    I'm having a wee headache trying to use the wireless hotspot on my HTC One XL (Android 4.1.1) with my Cyclone Voyager 10.1 (NOT BT, also Android 4.1.1, firmware updated already).

    There's no problem finding and connecting to the Wireless Hotspot, however it's not actually getting any Internet connection.

    Troubleshooting wot I did already:
    My Laptop connects just fine to the hotspot and is, in fact, how I'm making this post.
    I've checked the HTC settings and: 1) it allows up to 5 users (the tablet can't connect when nothing else is connected anyway). 2) There are no user restrictions set. 3) It acknowledges the tablet is connected.
    I've checked the tablet settings and: 1) the password is good 2) There seem to be no other relevant settings!


    I'm assuming that as I'm not receiving any error messages that this is some kind of IP addressing issue or similar that is preventing access "behind the scenes" as it were. I know that while the Cyclone Voyager is stupidly good value for money, it does have a few issues. Bless.

    I've not rooted the Cyclone and would prefer to avoid this if possible; however if it's the only option I'd have a crack. I've also not done a full factory reset as it's a royal PITA to get the tablet back exactly how I like it. I'm hoping this is a known issue and the two devices can be taught to play nice with each other ;-)

    Quick update: Both devices agree about what IP address the Cyclone has, FWIW.

    I'd appreciate any thoughts folks might have.

    Cheers,

    Jero
     
    Last edited: Oct 11, 2013
  2. Musing

    Musing Senior Member

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    216
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    210
    Location:
    CA
    Tablet / Device:
    Asus Tranformer Prime tf201
    • Like Like x 2
  3. Jerouk

    Jerouk Member

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    35
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Sumvision Cyclone Voyager
    Many Thanks Musing. I missed that when digging for an answer. I'll have a go at fixed IP etc, Will confirm here and on the other thread if it works.

    Cheers

    Jero
     
  4. Musing

    Musing Senior Member

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    216
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    210
    Location:
    CA
    Tablet / Device:
    Asus Tranformer Prime tf201
    Jero, thanks for the comeback.
     
    • Like Like x 2
  5. Jerouk

    Jerouk Member

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    35
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Sumvision Cyclone Voyager
    Annoyingly this doesn't seem to be working for me at the moment:
    I have no option anywhere under Wireless to set a static IP, so ....
    I've tried a couple of Apps that claim to set a static IP for you and they don't seem to be helping. For these I'm using the IP settings from an ipconfig from my laptop while it's connected to the hotspot ...

    I'll keep trying, but if anything else leaps to mind please do let me know!

    Cheers

    Jero
     

Share This Page

Search tags for this page

cyclone voyager hard reset

,
hotspot htc one xl
,
sumvision cyclone voyager tablet hard reset