Google Earth is offline“ error

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by energizer1389, May 30, 2011.

  1. energizer1389

    energizer1389 Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    Anyone getting google earth to work on Iconia? It worked the first time but now I get a “google earth is offline ˝ message. It's been happening for days.
     
  2. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Have you tried uninstalling, then reinstalling it? If not, that would be the thing to try.
     
  3. energizer1389

    energizer1389 Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    I did delete and reinstall but still doesn't work. Don't know what else to try.
     
  4. lord_voldemort

    lord_voldemort Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Oregon, US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Hmmmm weird, mines been working since I got it. What version of google earth do you have?
     
  5. beastman

    beastman Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Austin, TX
    Tablet / Device:
    gtab
    Just tried mine and it worked.

    Sent from my PC36100 using Android Tablet Forum
     
  6. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Try Settings (lines in upper right corner) and see what database you're using.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  7. energizer1389

    energizer1389 Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    "default database " It's the only option available.
     
  8. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    OK, I wanted to make sure yours was checked. Let me look around and see if I can find an answer. Obviously, one of your settings is off.
     
  9. energizer1389

    energizer1389 Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    It actually worked the first time. I have some data in the cache memory. But now it keeps saying earth is offline.
     
  10. ggravier

    ggravier Member

    Joined:
    Jun 1, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Sciez, France
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A700, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S2, , Samsung Galaxy S3
    Same problem here on my A500. Note that I have the same problem on a Samsung Galaxy S phone (S and S II). It works when I'm on 3G but not on WiFi... and the A500 has no 3G. :)
     
  11. energizer1389

    energizer1389 Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    Actually your right, it only worked while tethering from my evo 4g. Not working on wifi. Can someone else confirm?
     
  12. Dude1234

    Dude1234 Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Droid X (not a tab)
    Confirmed.

    Moto Droid X with OTA Gingerbread.

    Google Earth cannot connect via WiFi and spits back an "Error 10" upon any search.

    Force phone off WiFi and onto 3G, everything works.

    Freakin' figures. This problem kept me off Earth for a while as I only try to check it out when I am at home, connected to my WiFi. This thread caused me to disconnect from my WiFi for Earth Access (hah!), and I thought you deserved confirmation of the issue.
     
  13. wolfganggold

    wolfganggold Member

    Joined:
    May 11, 2011
    Messages:
    95
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Louisville, KY
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    It was doing that to me all day sunday the 12th but now it seems to be ok.
     

Share This Page

Search tags for this page

google earth android error 10

,

problems with google earth on acer android tablet