Wifi dropping after 1.1 update pre-rooted r2

Discussion in 'Nook Color Technical' started by JackOnan, Feb 9, 2011.

  1. JackOnan

    JackOnan Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Earth
    Tablet / Device:
    NOOKcolor
    Was wondering if anyone else was having issues with wifi dropping and failing to reconnect after the 1.1 update. This issue started for me right after I updated to 1.1 pre-rooted r1. I never had a single issue with wifi disconnecting before the update. I reflashed to r2 and it seemed to be better for a while, but now its doing it again. Basically what will happen is I'll be reading the news with gReader and suddenly wifi will disconnect. The only way to reconnect is if I reboot the NC (power cycle).

    I tried all sorts of things to reconnect, but it just says "Scanning..." and never reconnects. I tried removing the wifi profile for my network and re-adding it, retyping password etc. Tried manually disconnecting/reconnecting using my homescreen wifi widget and the quick settings and the wifi settings from device settings. Also was standing right next to the router, so signal was very strong. Router has the latest firmware which had no issues before 1.1.
     
  2. rico2001

    rico2001 Senior Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,599
    Likes Received:
    264
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Charlotte, NC
    Tablet / Device:
    NOOKcolor
    No more than with b&n sw 1.0 & 1.0.1. Although what I'm experiencing is not a drop, it's more of a slow reconnect on wake up. Again, a little better than 1.0 and about the same as 1.0.1. Never have a problem reconnecting, sometimes it will take 10 seconds or so.
     
  3. JackOnan

    JackOnan Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Earth
    Tablet / Device:
    NOOKcolor
    Yeah, I've always had the slow reconnect on wake up. But this happens while its on, and even after 10 minutes it doesn't reconnect. Maybe its some app I have installed thats causing it, but it never did it on 1.0.1 with the same apps.
     
  4. breebauer

    breebauer Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    I have the same issue:

    Sometimes it will show that I'm connected.. but no internet.
    Sometimes it wont even show the network at all.
    Sometimes it just wont connect even if it shows the network.
    I'm travelling right now... and have had the same problems on lots of different networks. Turning wifi on and off doesn't help.

    Basically I have to reboot each time I need to connect to wifi. That seems to be the only way to fix it....
     
  5. ck1

    ck1 Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Nook Color
    wow this is exactly what i am having go on. My NC is not rooted its is bone stock new. it just came of fof its first charge and it is having issues staying connected.
     
  6. J515OP

    J515OP Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    5,172
    Likes Received:
    898
    Trophy Points:
    312
    Location:
    Northern CA
    Tablet / Device:
    Nook Color, Nook Tablet 16GB, Vizio VTab, Nexus 7
    You should upgrade to B&N 1.0.1 or 1.1 and see if you are still having issues. The B&N updates do include wifi fixes.
     

Share This Page

Search tags for this page

pre rooted android tablets