Wifi in "connecting/scanning" loop

Discussion in 'Samsung Galaxy Tab 10.1' started by HagbardCeline, Nov 10, 2011.

  1. HagbardCeline
    Offline

    HagbardCeline Junior Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oregon
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tab 10.1
    I have seen variations on this problem on this forum and others. The difference in my situation is that my Galaxy Tab out of the box worked with my home WiFi just fine. I've had the pad a week and up until I shut it off last night I had no problems connecting to my home WiFi or any other network I've tried to connect to. Then suddenly this morning I wake up and it won't connect. Nothing has changed on my router at all. I tried setting a fixed IP as well, which was one of the solutions on other forums and that had no effect.

    The main thing I'm wondering is what will resetting to factory defaults do exactly to my pad? Will it kill the apps I've installed? Will it wipe the data on the MyFiles section?

    Thanks!

    HB
  2. AnimaTechnica
    Offline

    AnimaTechnica Junior Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    791
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    california
    Tablet / Device:
    Droid, Haipad 701, Rooted Nook Color
    Try going to settings manage wireless then long press on your router and select forget then try to connect again

    Sent from my GT-P7510 using Tapatalk
  3. HagbardCeline
    Offline

    HagbardCeline Junior Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oregon
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tab 10.1
    I had tried to make it "forget" and reconnect, but that didn't work either. I finally ended up going into my router and booting the tablet from the client table, and then reconnecting, and it worked again. Thanks for the reply!!

Share This Page