Please help!! Problem with Setting -> Display :(

Discussion in 'Onda Tablet Forum' started by make1circle, Jun 4, 2012.

  1. make1circle

    make1circle Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Onda Vi40 Elite
    Hi Everyone,

    I am new to this forum. I have just installed the Mobo video player Pro on my new Onda Vi40, but after installing, I got on the desktop a three-button control, which is the Wi-fi, auto-rotate and contrast button, not sure how it gets there. However, when I tried to go to the Setting -> Display, it keeps telling me 'The Setting has stopped working' and I have to select 'OK' to get out. Being annoyed, I went out to the desktop and removed the three-button control, hoping to get back the Display on my Setting panel. However, after I removed it, I found I have no way to get it back! I still can't get to the Setting -> Display page, the error remains. And now, the tablet does not know how to hibernate. Can someone tell me how to get it back?? If I need to re-install, can someone tell me what steps I should do????

    Many thanks!
     
  2. Frederuco

    Frederuco Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    1,980
    Likes Received:
    502
    Trophy Points:
    314
    Location:
    /EARTH/USA/NC/
    Tablet / Device:
    ASUS TF101
    Welcome to the forum!

    Sounds like an app is acting wonky. Try uninstalling Mobo from the play store (market) or where ever you installed it from. Then try rebooting.

    Another thing to try, Settings - Apps - All - Settings - Clear Cache. Reboot.
     
  3. make1circle

    make1circle Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Onda Vi40 Elite
    Thanks for your suggestion. I just gave it a try, uninstalled the Mobo, shut down and re-start, still, same message, 'Unfortunatelly the Setting has stopped' :( :( :(
    Anything else I should try? Any help is appreciated!!!! Thanks!
     
  4. GAZ_svk

    GAZ_svk Member

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    62
    Location:
    Slovakia
    Tablet / Device:
    Onda Vi40 Elite 16GB V3
    well, if the above didn`t work, next step would be reflashing firmware i guess...

    this guide worked fine for me:
    Colonel Zap's Blog: Onda Vi40 Firmware Flashing Guide by Francis

    and you can pick from a bunch of firmware-s, the original onda (from their page,or anywhere else on the web), or custom ones, I use the Vanilla 1.1, heard good things about Angel and TNT too, haven`t tried though

    http://www.androidtablets.net/forum/onda-tablet-forum/39011-onda-vi40-v3-vanilla-1-1-firmware.html

    Onda vi40 Elite V3 Firmware 1.1 ANGEL - SlateDroid.com

    TNT Onda Vi40 Elite Custom Firmware - Finally... - SlateDroid.com

    be careful about checking your version of the tablet on the back sticker, V1 or V3, and choose the firmware accordingly. it`s mentioned in the flash guide too...
     
  5. make1circle

    make1circle Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Onda Vi40 Elite
    Thanks...I ended up doing a reset and re-installing everything :( and the Settings come back ...thanks for the info...I will keep the links handy though.

     
  6. onsyneo

    onsyneo Member

    Joined:
    Jun 12, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Onda VI40 V3
    Hi I have the same problem. Do you reset to Factory Settings or hitting the pinhole? Thanks for your help.

    Edit: I did Factory Data Reset and it's now working..

    SETTINGS>BACK UP AND RESET>FACTORY DATA RESET> RESET DEVICE
     
    Last edited: Jun 13, 2012
  7. lextar

    lextar Member

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I only just got my Vi40 the other day, and I played with the settings and chose to ignore this issue. I got this out the box! although I got a feeling this isn't new (although sold as so) as the screen protector already on it looks used and corner was bent too :(

    After going download app crazy (80+ games) I finally decide to look it up.

    Is there any way to resolve this without a factory reset? Does it matter?
     
  8. thoresby85

    thoresby85 Member

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    Hello Im new to the forum.
    Can anyone help me locate an English user manual for the onda Vi40 elite?
    Its a new edition to our family and we are struggling to use it and can't locate an English user guide anywhere.
    Any help greatfully appreciated

    Thanks
     

Share This Page

Search tags for this page
android display setting has stopped
,
android display settings
,
android display settings not working
,
android display unfortunately settings has stopped
,
android error display adjustments
,
asus tablet battery settings has stopped
,
display setting no for micromx
,
display setting not qorking un android
,
display setting not responding on android
,
display settings in android not open
,

display settings not working android

,

display unfortunately settings has stopped

,
micromax display setting is unfortunately stopped how to remove
,
micromex p480 display setting stoped
,
settings has stopped during battery
,
unfortunately display settings has stopped
,
unfortunately setting has stopped micromax
,
unfortunately setting has stopped micromax unite 2
,

unfortunately settings has stopped display

,
unfortunately settings has stopped in micromax unite 2