So you own a NC, do you have an Android phone you tether with it

Discussion in 'Nook' started by darmeen, Apr 7, 2011.

  1. darmeen

    darmeen Senior Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    119
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Nook Color
    Okay, there is a hidden agenda with this thread. I am on ATT and my upgrade is coming up soon.

    I am looking for an ATT phone that works well with my Nook Color. The idea of using my NC as a turn by turn navigation really entices me.

    So, what is everyone else using, what do you like, what don't you like?
     
  2. J515OP

    J515OP Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    5,172
    Likes Received:
    898
    Trophy Points:
    312
    Location:
    Northern CA
    Tablet / Device:
    Nook Color, Nook Tablet 16GB, Vizio VTab, Nexus 7
    Hotspoted with an Atrix that was purchased with the dock and required the tethering fee anyway. I figure might as well goble all that extra data goodness up with the nook also.
     
  3. rico2001

    rico2001 Senior Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,599
    Likes Received:
    264
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Charlotte, NC
    Tablet / Device:
    NOOKcolor
    -Wifi tether 2.0.5-pre9 app
    -rooted HTC Evo
    -Sprint network
     
  4. AnimaTechnica

    AnimaTechnica Senior Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    789
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    210
    Location:
    california
    Tablet / Device:
    Droid, Haipad 701, Rooted Nook Color
    rooted OG droid + wifi tether +CM7.RC4....still need to test how it works with tt.RC1
     
  5. Stumblethru

    Stumblethru Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Middle America
    Tablet / Device:
    Rooted NookColor, 1.1 OS
    Palm Pre + with hotspot for the rest of the year, then ?? Seems to work fine.
     
  6. Carbira1

    Carbira1 Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    514
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Michigan
    Tablet / Device:
    Waiting for a good iPod Touch Android Device
    No android phone for me. I just mooch wifi if I have to!
     
  7. torres546

    torres546 Member

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Ronkonkoma, NY
    Tablet / Device:
    Still not sure which one to get
    I tether with my palm pre minus. Once I get my upgrade...not sure lol

    Sent from my NookColor using Android Tablet Forum
     
  8. kabbie1882

    kabbie1882 Member

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    St Paul, MN
    Tablet / Device:
    Nook Color, Vibrant, MyTouch, G1
    T-Mobile (soon to be AT&Tmo) Vibrant with FREE access point built in with UNLIMITED data.
     
  9. Nate Rules

    Nate Rules Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Mesa AZ
    Tablet / Device:
    Nook Color
    I have a rooted Evo running CM7 like my Nook Color. The free wifi hotspot makes me want to wait for the Evo 3D to get rooted before I buy it. But I'm sure I will get it the day it comes out. :)
     
  10. Nate Rules

    Nate Rules Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Mesa AZ
    Tablet / Device:
    Nook Color
    So how did you get the free access point. My girlfriend has a Vibrant and would love that ability.
     
  11. BoloMKXXVIII

    BoloMKXXVIII Senior Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    180
    Location:
    Somewhere on or near Earth
    Tablet / Device:
    NC 1.1.0 Zeam, Button Savior
    HTC Inspire has the capability built in but you have to pay AT&T for it. :-(
     
  12. d3bear

    d3bear Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Beaverton, OR
    Tablet / Device:
    Nook Color, Droid Pro
    I have tethered my Droid Pro and my Nook. I am also able to tether my laptop to the Droid Pro but my thought it would get little use from it. I use the Wireless Tether which does the basic functions.
     
  13. RASTAVIPER

    RASTAVIPER Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    329
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    87
    Location:
    GREECE
    Tablet / Device:
    NOOK COLOR
    I guess it doesne matter much the OS of the phone.
    It works also great with my symbian nokia 5800.
     
  14. LocalStain

    LocalStain Senior Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    528
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    102
    Location:
    A very small Island, Planet Earth
    Tablet / Device:
    Nook Color CM7n, HTC Aria CM7 RC1, Cr-48 Test Pilot,
    Just so you know CM7 has built in tethering. I have been using it with my Aria for a few weeks now and it is amazing. Getting ready to step up to an Inspire 4g very soon.
     
  15. darmeen

    darmeen Senior Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    119
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    Nook Color
    Well, I bought my Captivate (and rooted it the same day). I haven't put any custom ROM's on it yet (as I am a bit more leery of bricking my $400 phone) I have been reading about a ROM/Kernel combo that enables the internal infrastructure wifi tether without ATT, which would mean that I wouldn't have to tweak my NC at all, and I wouldn't be running any 3rd party apps (which is just another hoop in the chain, slowing the connection speed down)

    The catch is, I would have to revert to 2.1 (phone came with 2.2 by default, but ATT is blocking the changing of recovery, so ROM Manager/CWR doesn't work) so I could get ROM Manager working properly to load the ROM and Kernel. I don't NEED tethering right now, so I am holding off.
     

Share This Page