V702 :download firmware error 75%

Discussion in 'Onda Tablet Forum' started by coke15, Dec 6, 2012.

  1. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    hello
    I just got my v702 and I try to update with M708A1.JB.1115 (I'm downloading the new 1129).
    j ais recovered the "aml win7 x64" with the usb driver for x64.
    program update "imageBurnTool" works well up to 75% but loses connection :/
    I can not start the tablet, I have not access to recovery, I have no access to that with the power + home in "imageBurnTool."
    what i missed?
    what is the solution? i tried the 1.5 and 1.55 and it is the same :/
    thank you very much

    [​IMG]

    http://imageshack.us/photo/my-images/40/bureaujx.jpg/


    log:
    current pc version is: win7
    -----importUpgradeFile-----filenameK:\android\tablette lowan\V702D_v2.0-JB1115\resource.M708A1.JB.1115.zip
    [T 1][12:31:28]: load spl ...
    [T 1][12:31:28]: Transfer Complete! total size is 18472 Bytes
    [T 5][12:31:34]: load spl ...
    [T 5][12:31:35]: load uboot ...
    [T 5][12:31:35]: Transfer Complete! total size is 501108 Bytes
    [T 1][12:31:37]: load uboot ...
    [T 1][12:31:38]: load uboot ...
    [T 1][12:31:39]: load uboot ...
    [T 1][12:31:40]: load uboot ...
    [T 1][12:31:41]: load uboot ...
    [T 5][12:31:41]: test command exec: crc 0x8f800000 501108 60f316c5
    [T 5][12:31:41]: command exec: crc 0x8f800000 501108 60f316c5
    [T 5][12:31:41]: sendCommandWithReply: crc 0x8f800000 501108 60f316c5 maxCount:30
    [T 1][12:31:42]: load uboot ...
    [T 5][12:31:42]: begin run 8f800000
    [T 1][12:31:43]: load uboot ...
    [T 1][12:31:44]: load uboot ...
    [T 1][12:31:45]: load uboot ...
    [T 5][12:31:45]: finish run 8f800000
    [T 1][12:31:46]: load uboot ...
    [T 1][12:31:47]: load uboot ...
    [T 5][12:31:47]: command exec:set_chgcur 0
    [T 1][12:31:48]: load uboot ...
    [T 5][12:31:48]: command exec:video dev bl_off
    [T 1][12:31:49]: load uboot ...
    [T 5][12:31:50]: command exec:video dev disable
    [T 1][12:31:50]: load uboot ...
    [T 5][12:31:51]: command exec:sf probe 2
    [T 1][12:31:51]: load uboot ...
    [T 5][12:31:52]: command exec:sf erase 0 100000
    [T 1][12:31:52]: load uboot ...
    [T 1][12:31:53]: load uboot ...
    [T 1][12:31:54]: load uboot ...
    [T 1][12:31:55]: load uboot ...
    [T 1][12:31:56]: load uboot ...
    [T 1][12:31:57]: load uboot ...
    [T 1][12:31:57]: load uboot failed 15 times,maybe because the spl code run err
    [T 1][12:31:58]: failed because no connected device ,current step is 1
    [T 5][12:32:14]: command exec:nand erase 4000000
    [T 5][12:32:28]: command exec:defenv
    [T 5][12:32:29]: command exec:setenv bootargs ${bootargs} a9_clk_max=600000000
    [T 5][12:32:30]: load command: setenv recovery_command --usb_burning
    [T 5][12:32:31]: command exec:cmd_in_mem 0x82000000
    [T 5][12:32:32]: command exec:save
    [T 5][12:32:34]: load uimage ...
    [T 5][12:32:34]: Transfer Complete! total size is 3995648 Bytes
    [T 5][12:32:40]: test command exec: crc 0x82000000 3995648 165349b0
    [T 5][12:32:40]: command exec: crc 0x82000000 3995648 165349b0
    [T 5][12:32:40]: sendCommandWithReply: crc 0x82000000 3995648 165349b0 maxCount:30
    [T 5][12:32:42]: command exec:bootm 0x82000000
    [T 5][12:32:44]: boot uImage ...
    [T 5][12:33:18]: cannot find disk! 30times
    [T 5][12:33:19]: failed because no connected device ,current step is 18
    C:/Users/Alex/Desktop/12.06.12.35_resource.M708A1.JB.1115_manual.log
    success:0 failed:2 failed postion: s1:1 s18:1
     
    Last edited: Dec 6, 2012
  2. iiDiabolusZz

    iiDiabolusZz Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    113
    Trophy Points:
    132
    Location:
    Newcastle, England
    Tablet / Device:
    Onda V701
    Hi, inside the file you downloaded will be "update.zip" and "patch.zip" drag these 2 files to your sdcard and then download this file -

    AML U-P.zip

    Now open the zip and drag the factory_update_param.aml file to your sdcard and shut down the tablet, wait 1 min and Hold HOME key for ATLEAST 3-4 seconds then still holding home key press and hold "power" key until you see white android then release both keys, the update will start when green android shows.
     
  3. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    hello
    thank you for the answer, the problem by combining key it does not start :/
     
  4. iiDiabolusZz

    iiDiabolusZz Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    113
    Trophy Points:
    132
    Location:
    Newcastle, England
    Tablet / Device:
    Onda V701
    Can you get to recovery?
     
  5. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    no
    only acces by ImageBurnTool :/

    i m trying to reinstall win 7 x86 ,maybe last hope :/
     
  6. iiDiabolusZz

    iiDiabolusZz Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    113
    Trophy Points:
    132
    Location:
    Newcastle, England
    Tablet / Device:
    Onda V701
    Usb only works on eng win xp 32 or win 7 32, go to your settings and wipe tablet/factory restore and try for recovery it has to be there its what starts the boot loader.
     
  7. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    "go to your settings and wipe tablet/factory restore "

    hum, how to?
     
  8. iiDiabolusZz

    iiDiabolusZz Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    113
    Trophy Points:
    132
    Location:
    Newcastle, England
    Tablet / Device:
    Onda V701
    It is in the settings under security.
     
  9. LuXor14

    LuXor14 Member

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Onda V711
    Ive had the exact same problem on my v711. Your version of windows is likely to be the problem. Ive solved it by using an English version of windows xp sp3 32-bit. Please refer to this thread for the exact solution.
     
  10. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    thank you for the answer
    same result on Windows 7 32-bit :/
    error was 75%, a new hard drive appear with 5.67go, HONDA MID.
    I leave in search of a 32-bit xp english
     
  11. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    hello

    virtualbox + xp 32bit sp3 French:
    result: worse :/

    j well as active and able with usb key icon in virtualbox but:
    0 -> 4%: Amlogic AM6
    4 -> 75%: Amlogic AM3
    75%: linux ...... "ONDA MID" ----> failed disconnect
    I'm crying
    what i missed?

    Luxor can you explain me "the usb connection have to be linked to the virtual pc correctly"
     
  12. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    same result with xp pro ENGLISH :/

    in the tmp directory of ImageBurnTool i have the log:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <progress_configs>
    <command sn="0" path="usb_spl.bin" address="0xd9000000" run="true">load spl</command>
    <command sn="1" path="u-boot-orig.bin" address="0x8f800000" run="false">load uboot</command>
    <command sn="2" >crc 0x8f800000 size value</command>
    <command sn="3" >run 0x8f800000</command>
    <command sn="4">set_chgcur 0</command>
    <command sn="5">video dev bl_off</command>
    <command sn="6">video dev disable</command>
    <command sn="7">sf probe 2</command>
    <command sn="8">sf erase 0 100000</command>
    <command sn="9">nand erase 4000000</command>
    <command sn="10">defenv</command>
    <command sn="11">setenv bootargs ${bootargs} a9_clk_max=600000000</command>
    <command sn="12" cmd="setenv recovery_command --usb_burning" address="0x82000000">load addr</command>
    <command sn="13">cmd_in_mem 0x82000000</command>
    <command sn="14">save</command>
    <command sn="15" path="uImage_usb_burning" address="0x82000000" run="false">load uimage</command>
    <command sn="16" >crc 0x82000000 size value</command>
    <command sn="17">bootm 0x82000000</command>
    <command sn="18">wipe_data</command>
    <command sn="19">wipe_cache</command>
    <command sn="20">copy_media</command>
    <command sn="21" count="200">update:update.zip</command>
    <command sn="22" count="200">update:patch.zip</command>
    <command sn="23">shutdown</command>
    </progress_configs>

    1 to 17 : ok
    failed at number 18 :"wipe data" exactly at the moment who arrive the "onda mid" mount probleme?

    in ImageBurnTool can i "erase nand" ,in smartphone with odin it's very dangerous ?
     
  13. LuXor14

    LuXor14 Member

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Onda V711
    First off, you really have to use an XP SP3 in English, that's very important, but I see you've also tried that.

    When using a virtual pc, the usb connection your host computer makes aren't automatically send through to your virtual machine. You can manually do this in the 'Devices' menu in the top of the virtual computer window, but that is too slow and you will still error at step 18. Instead, you have to let Virtualbox do this automatically. Go to Machine>Setting then go to the USB tab. You can add USB-filters by clicking the USB-plug with the green plus-sign on it. Add all relevant USB-connections. Please note that these change as the process reaches 75%. Add these new connections as well. The firmware update might not succeed at first try, but eventually it will if you have the right xp and all the connection filters.

    Here is an image of the settings I used:
    $Knipsel.PNG

    Of course these are the thing I experienced, so it might not be the exact solution for you. It is still very much worth trying though. Good luck and let me know if it works!
     
    Last edited: Dec 6, 2012
  14. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    hello thanks for the answer.
    i do it manualy,i will try this afternoon the connection filters.

    thanks for your time:)
     
  15. coke15

    coke15 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    okay,i tested with an "y" usb cable under win xp english in virtual box.
    2 connection first failed at 16% ,second success at 100%

    yaisse she' s alive but in chinese :eek:

    thanks to you both men ;)
     

Share This Page

Search tags for this page

angelnovo pc firmware

,
angelnovo pc flash tool
,
angelnovo pc tablet v702 firmware
,

angelnovo pc v702

,

angelnovo pc v702 firmware

,
angelnovo pc v702 flash file
,
ANGELNOVO PC V702idownlead FIRMWARE
,
angelnovo pc v720
,
angelnovo pc v720 firmware
,
angelnovo recovery mode
,

angelnovo tablet firmware

,
angelnovo th app tav
,

angelnovo v702

,
angelnovo v720 firmware
,

download flash file and progarame angelnovo 708

,
how to firmware update v702
,
how to recovery onda v702
,
onda v702
,

onda v702 firmware

,

onda v702 recovery mode