Anyone having scaling issues over HDMI

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by suade907, Jun 1, 2011.

  1. suade907

    suade907 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I have a higher end sony hdtv and the only way to get the tablet to display properly I had to dig deep in the settings and set some overscan setting to -1 if I remember correctly. With that set it seems to scale perfectly but it took me a while to find the setting. I was just curious if other people on other tv's have similar issues. Mine also is only 720p but looks gorgeous.
     
  2. Nate Rules

    Nate Rules Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Mesa AZ
    Tablet / Device:
    Nook Color
    I think I have the same issue. Some of the screen is cut off. Did you change settings on the Iconia or the TV?
     
  3. suade907

    suade907 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    It was a setting buried in my TV menu. I'd have to check but I think it was some sort of over scan adjustment.
     
  4. nrage23

    nrage23 Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Richmond, VA
    Tablet / Device:
    Veiwsonic Gtab
    We have no hdmi settings on the A500. My Toshiba 46" has a pic size setting I have to change when plug in the A500. It defaults to a zoomed setting and I have set it to native.
     
  5. suade907

    suade907 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    My sony tv defaults to full. It seems that full is the pic size setting that is the closest. My tv still doesn't see the outside 1/4" of what you would see on the tablet. On the tv it looks like it's missing much more that is why I had to dig in the tv settings and find that function that fixed it. It's good to hear your Toshiba seems to work fine, maybe it's just my tv. By chance is your toshiba native 720p or 1080p?
     
    Last edited: Jun 2, 2011
  6. robdroid

    robdroid Member

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    141
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    87
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    Nook Color
    My 48" Samsung LED LCD does the same thing, the very edges of the tablet screen are cutoff when shown on the TV screen. Doesn't really bother me though.
     

Share This Page

Search tags for this page
acer a500 hdmi overscan
,
acer a500 hdmi screen cut off
,
acer vivopc hdmi tv off scaling
,

android hdmi scaling

,
android hdmi screen scale
,
android image scaling over hdmi
,
android over scan hdmi output
,
android scale tv
,
android tablet hdmi overscan
,
cyanogenmod hdmi scaling
,
g pro overscan hdmi
,
hdmi scale android
,
hdmi scaling android
,

hdmi tv tablet overscan

,
how to scale hdmi in android
,

tablet hdmi overscan

,
toshiba android tv scaling
,

transformer t100 hdmi output not scaling properly

,
what is the hdmi overscan on android phone