Freezing the Vizio Update Service - Any more experiences?

Discussion in 'Vizio Tablets' started by faithalone, Nov 25, 2011.

  1. faithalone

    faithalone Member

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Jonesboro, AR
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet
    Just wondering if there have been any developments in the possibility of freezing the vizio update service causing issues when rebooting?

    I am still having problems whenever i freeze the service and then reboot it is unfrozen - think I am gonna have to try another program -

    Just wonderin :)
     
  2. RobKort

    RobKort Senior Member

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    204
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Pennsylvania, US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500, Atrix 4G(2), SonyEricsson Xperia Play, Galaxy Nexus, AT&T Avail
    What are you freezing it with?
     
  3. marvin02

    marvin02 Senior Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    244
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    102
    Location:
    NW Indiana
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008
    I used Titanium Backup to freeze the update service with no issues (so far). I have restarted the VTAB at least six times since then.
     
  4. RobKort

    RobKort Senior Member

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    204
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Pennsylvania, US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500, Atrix 4G(2), SonyEricsson Xperia Play, Galaxy Nexus, AT&T Avail
    Maybe the update service is tied to the system so probably is best to hide it and disabled the notification instead.
     
  5. faithalone

    faithalone Member

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Jonesboro, AR
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet
    I am using app manager (the plus version). I can choose the service and then select freeze but it unfreezes on reboot

    What is the difference in hiding the app?

    If I remember off there is an update don't I have no choice but to install it?

    I just don't want to lose root :)

    Thanks

    Sent from my VTAB1008 using Android Tablet Forum

    (edited - sometimes i hate spell checkers - app turned into ape - lol )
     
    Last edited: Nov 29, 2011
  6. Maine_Coon

    Maine_Coon Member

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    121
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    87
    Tablet / Device:
    Vtab1008
    I doubt Vizio update will be able to run on the rooted tablet.
     
  7. jamesgb

    jamesgb Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I froze the vizio update service on my rooted tablet using some application someone suggested in another thread. Now after rebooting the tablet I just get the recovery menu (android system recovery <3e>). So apparently freezing the service with the application I used breaks something.

    Anyone know how to restore the vizio update service so the tablet will boot up again?

    Thanks.
     
  8. marvin02

    marvin02 Senior Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    244
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    102
    Location:
    NW Indiana
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008
    For those who have had the problem with not being able to boot after freezing the update service:

    1. What did you use to freeze the update service?
    2. What version of the VTAB software were you on?
    3. Were you using an alternative home launcher?

    Maybe there are different methods to "freeze" apps?

    Maybe what version you are on when you freeze the update service matters?

    Maybe the problem only happens if you are booting directly into the Vizio default home app?

    I used Titanium Backup.

    My VTAB is on:

    Android version: 2.3.2 GRH78C
    Kernel Version: 2.6.35.7+
    Hardware version: Hardware ID: 5 (PVT1)
    Software Version: V.I.A. Plus 1.4
    Uboot version: 1.1.18
    Build number: 1.9.56

    I use an alternative launcher (Launcher Pro)

    I do not have this problem.
     
    • Like Like x 6
  9. rprr

    rprr Senior Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    122
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet VTAB1008
    I use Titanium Backup Pro.

    Android version: 2.3.2 GRH78C
    Kernel Version: 2.6.35.7+
    Hardware version: Hardware ID: 5 (PVT1)
    Software Version: V.I.A. Plus 1.4
    Uboot version: 1.1.18
    Build number: 1.9.56

    Alternative launcher used (Zeam Launcher)

    I do not have this problem.
     
    • Like Like x 6
  10. marvin02

    marvin02 Senior Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    244
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    102
    Location:
    NW Indiana
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008
    The update service ran fine for some rooted users, who than lost root after the latest update.
     
  11. gjhuff

    gjhuff Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    72
    Location:
    New Orleans, LA
    Tablet / Device:
    VTAB 1008
    Ditto. No problems so far.
     
  12. fadefx

    fadefx Member

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Vienna Austria
    Tablet / Device:
    Vizio Vtab1008
    Do not use AnTek Taskmanager, it has a freeze option, but it seems that it does remove the app with a backup. I had a user reporting this on xda

    --------------------------
    tapatalked from vizio vtab1008
     
  13. jamesgb

    jamesgb Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Yep, the AnTek App Manager bricks the tablet. I will hold on to it for a few more days to see if someone can come up with a fix, otherwise I'll just return it to Costco.

    It has the option to restore from the SD Card at the recovery menu, so if someone had the ROM for it, I could probably re-flash it to factory defaults...
     
  14. marvin02

    marvin02 Senior Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    244
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    102
    Location:
    NW Indiana
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008
    James - were you using an alternative launcher?

    Had you made any other mods to your VTAB?

    Just trying to get as many details on this as possible to try to be clear on what the problem is.
     
  15. jamesgb

    jamesgb Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    No, I wasn't using an alternative launcher. I had rooted by tablet, but hadn't made any other changes. It started asking me to update to to VIA 1.5, so I was trying to get it to stop bugging me. Someone mentioned using Titanium backup, but that there were other free programs in the app store that could freeze programs, so I just grabbed one thinking they all worked the saame way.
     

Share This Page

Search tags for this page

antek app restore

,
freezing apps vizio tablet
,
visio tablet appstore freezing
,
vizio tablet freezes up
,
vizio tablet registraions disabled
,
vtab 1008 apps that are safe to freeze