Got the PSX emulators & roms working on the Iconia?

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by HD87, May 30, 2011.

  1. HD87

    HD87 Senior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    102
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    I installed both fPSe and PSX4droid.
    downloaded both tomb raider and tekken, unzipped, they were both ECM files..
    I use the unecm program to change it to a .bin file.. it says VLC media (.bin)..
    I transfered to my Iconia.. I downloaded a bios for the psx4droid..
    I heard the fPSe doesnt need one.. neither of them want to open..
    not sure if its just bad roms or the emulators aren't compatible on the Iconia..
    anyone got it workin?
     
  2. ceramicsaturn

    ceramicsaturn Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Columbus, OH
    Tablet / Device:
    Nook Color
    Can't speak for PS emulators as I've never tried them, but for SNES, NES and GBA, you never unzip the files. If you do, they don't work. That's probably your problem...
     
  3. GoSmokeMore

    GoSmokeMore Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Ontario
    Tablet / Device:
    A500
    Can someone let me know where to get emulators and roms? And how to put em on the A500.
    I thought you'd get em in the market or something, but the OP threw that out the window :p
     
  4. uplade3

    uplade3 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    746
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    210
    Location:
    Asheville N.C.
    Tablet / Device:
    Flytouch II/SuperPAD Droid Charge/Razr, Galaxy S4
    Coolroms.com or coolrom.com. I can't remember which one. But MAKE SURE you own the game before you download one.


    Sent from my iPod touch using Tapatalk! Eat that Apple!
     
  5. thrall

    thrall Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Indianapolis, IN
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    FPSe does require the same bios file as psx4droid. All PSX emulators need it as it cannot be legally included in any emulator for copyright reasons.
     
  6. thrall

    thrall Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Indianapolis, IN
    Tablet / Device:
    Acer Iconia
    That's not your problem. Both fPSe and psx4droid require .bin files for execution of games. Neither ECM nor .zip files will open in either emulator.
     

Share This Page

Search tags for this page
a500 rom emulators -amiga
,
best psx emulator android tablet 2014
,
best unzip program to use to unzip ps1 roms for nvidia shield
,
download psxe acer iconia
,
emulators for iconia tab
,
gba roms for acer iconia
,
how to unecm a bin file in android psx
,
how to use and play emulators on iconia tab
,
ps1 emulator acer a500
,

ps2 emulator for acer tablet

,
ps2 emulator for acer z500
,
ps2 emulator for tablet
,

psx emulator on iconia w3 windows 8

,
roms for pssx for tablet