Hard reset, update error...

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by thatguy, Oct 15, 2011.

  1. thatguy

    thatguy Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    My tablet kept giving me errors whenever i tried to update it.
    I contacted Acer and was told to do a hard reset.

    After doing a hard reset i am looking at the following..

    Android Version : 3.1
    Kernel Version 2.6.36.3
    Build Number : Acer_A500_4.010.13_COM_GEN2

    As soon as i powered the tablet and went through the connection settings i get a notification of a update. I download all 357 MB of it and tried to install only to receive the same error i had before "invalid update". :mad:

    Now i have tried turning the tablet off, letting it sit, and then hold the volume button up while it is booting. This gives a little message about learning the cache and using the kernal image. The end result is i have a little android on the screen with a yellow exclamation point on it not being real informative of the error.

    Anyone out there have any suggestions on what to do?

    Thank you in advance.
     
  2. Rocket

    Rocket Member

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    A500 Iconia Tablet
    Happened to mine with the last minor update. I had to send it to Acer because soft reset didn't do anything and the unit wouldn't boot up all the way. Good news is that I sent it on Monday and got it back that Friday. They even updated the unit to 3.2 for me. They said it was a bad file in the OTA update. Good luck.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  3. Douvie

    Douvie Senior Member

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    1,030
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    132
    Location:
    Kyneton, Australia
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 & Sumsung Galaxy Note 10.1
    My daughters tab did the same thing. We did a CACHE CLEAR and that sorted the problem. But this issue is discussed in another thread and the answers ate there.
     
  4. thatguy

    thatguy Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    This is the same thing right?

     
  5. thatguy

    thatguy Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL

    The online support just provided information i had already found and only annoyed me. Were you able to get results from online chat support or did you use phone or email support?
     
  6. Rocket

    Rocket Member

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    A500 Iconia Tablet
    I called phone support and was transferred to "Tier 2" tech support--that is only open M-F, US business hours. They generated a work order and emailed a fedex shipping label so I could return the unit for repair. All of this happened within the week, which really surprised me.

    One thing to note--my unit would not boot, so a factory reset was impossible. It showed that it was trying to turn "off" when I powered on and the robot with the ! Held the screen.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  7. elsuirad

    elsuirad Senior Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    284
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    195
    Location:
    Currently on KSA
    Tablet / Device:
    SAMSUNG S5 Mini
    Look for a thread here titled [TUT] Revert OTA 3.2 back to 3.0.1.

    It tells you how to get back or revert to v3.0.1 so you can install latest ROMs or use any of the updated ones from OTA.
     
  8. frnkws

    frnkws Member

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    87
    Location:
    PA USA
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    here is a link to the us update along with instructions.
    I updated using this link and downloaded it to my computer, extracted the update.zip, put the update.zip on a micro sd and installed.
    After inserting the sd in the A500
    Hold the volume down button and continue to hold while powering up.
    Once you see a few lines in the upper left of the screen you can let go the volume and let it do it's thing.
    Takes about 5 minutes or less to install.
    http://vache-android.com/files/Acer_...1_COM_GEN2.zip
     
  9. thatguy

    thatguy Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL

    Thank you .. I will check it out next if the update file solution doesnt work.
     
  10. thatguy

    thatguy Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    Cool!!! Downloading now and will post what happens after i try it.

    Thank you ..
     
  11. Rocket

    Rocket Member

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    A500 Iconia Tablet
    Are the OTA updates somehow more risky than downloading to micro SD card? I am asking because I have only done two OTA updates and BOTH caused problems. I have since turned auto update off.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  12. frnkws

    frnkws Member

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    87
    Location:
    PA USA
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Unless you know the link you are downloading from is the real update OTA updates are safer.
    The link I posted can be found on several threads here with comments from several who downloaded from there so we know it is safe.
    The computer downloads better, especially with such a large file.
     
  13. thatguy

    thatguy Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    Tried it... didnt work.. thanks for the info anyway.

    Going to try and do a rollback and see what happens.
     
  14. Rocket

    Rocket Member

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    A500 Iconia Tablet
    I was referring only to the updates on the Acer website. Both OTA updates caused problems so I wonder if there is something about my unit or its wireless connection that is causing a problem. Will try micro SD download next time Acer releases an update. Thanks.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  15. ogozi

    ogozi Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Port Harcourt
    Tablet / Device:
    Dell Laptop
    There is this download that could help you with it. I'll get back to you when i find it, just stick to this forum.
     

Share This Page

Search tags for this page
acer iconia a500 update error
,
acer tablet andriod hard recet error
,
android go tablet update error
,
android master reset error
,

android tablet reset error

,
android tablet restart error
,
error message at end of hard reset tab 2
,

hard reset android error

,
hard reset android man error message
,
hard reset is error in my andriod
,
hars reset is error in my andriod
,

how to reset a rocket learning tablet

,
my android tablet had an update and now it doesnt work
,
my idilion tablet gives me error when i did a factory reset
,
reset error on android
,

rocket learning tablet hard reset

,
shield tablet error fetching ota info
,
will a hard reset force an android update