New Market Fix

Discussion in 'Viewsonic gTablet' started by coyoteblue, Apr 4, 2011.

  1. coyoteblue

    coyoteblue Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    62
    Location:
    Austin, TX
    Tablet / Device:
    Coby kyros
    I found this yesterday courtesy of Isira. Works with gtab using g-harmony v1.2 and I believe on Vegan 5.11 as well. Perhaps other roms. I am now able to get programs that would not show up before like samurai vengence and air attack hd. Very nice.



    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1020130

    [​IMG] Market Fix - All Froyo Apps + Tegra 2 Apps
    In addition to the standard Market Fix to get protected applications working (clearing cache/data), we also need to trick Google to think we have a Tegra 2 device.
    We simply need to change the following line in /system/build.prop

    ro.product.device=olympus

    This tells Google Market we are using a Motorola Atrix 4G and will give us the missing Tegra 2 apps when applying our market fix.

    Cheers!

    Edit:
    It is well known that the Google Web Market is hit and miss on our GTablets. This thread indicates it may take a few days for our tablet's to show up on the web interface. However, what this fix does is allow you to download most of the Froyo + Tegra2 apps via the Market Application within our tablets. There will be applications that will refuse to install through the web market interface (if your tablet can actually show up on the darn thing) because of missing capabilities, but will install just fine via the Market app.

    If you want to install apps using a web browser from your Desktop computer, I recommend the use of Appbrain to generate your list of desired apps and then syncing your list on the tablet to install.
     
    • Like Like x 10
  2. Fuganater

    Fuganater Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    728
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    102
    Thanks coyoteblue! I'll try this out and add it to the [HowTo] sticky.
     
  3. Amdusias440

    Amdusias440 Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    San Antonio TX - USA
    Tablet / Device:
    ViewSonic gTab
    So it looks like a lot of people are doing this, and it tricks the market into thinking you have the Atrix, HOWEVER is still isn't showing the tablet apps. So who here can find the string that is in the Motorola Xoom? The hardware is close enough that the string shouldn't lead you too far astray right?
     
  4. Amdusias440

    Amdusias440 Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    San Antonio TX - USA
    Tablet / Device:
    ViewSonic gTab
    EDIT: DO NOT USE STINGRAY - IT UPDATED MY ADW EX TO A HONEYCOMB VERSION AND LEFT ME IN REBOOT LOOP!!!

    Got it. The string for Xoom would look like this:
    ro.product.device=stingray

    I will be trying this tonight when I get home.

    So the Xoom runs Honeycomb, and there are API's there not available to the froyo build...so ....still not the best.
    What tablet does the market recognize that would be close enough to us in hardware and software?
     
    Last edited: Apr 7, 2011
  5. pbrauer

    pbrauer Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    3,649
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    312
    Location:
    Edina, MN USA
    Tablet / Device:
    HTC Thunderbolt, ViewSonic GTab, Huawei S7, Gentouch 78
    So i have done the magic and can report that this works. i am seeing more apps, and seeing the HD apps I couldn't see before.

    Nice when the fix is as easy to do as this!
     
    • Like Like x 2
  6. Fuganater

    Fuganater Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    728
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    102
    Yep seems to work well.
     
  7. Swould333

    Swould333 Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    354
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    195
    Location:
    North Carolina
    Tablet / Device:
    Archos 101, Viewsonic G-Tablet, Motorola Droid X.... test drove: Augen gentouch 78, Coby Kyros 7015
    -> Fuganator... did you change it to Olympus or Stingray.... ????
     
  8. pbrauer

    pbrauer Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    3,649
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    312
    Location:
    Edina, MN USA
    Tablet / Device:
    HTC Thunderbolt, ViewSonic GTab, Huawei S7, Gentouch 78
    I changed to Olympus

    Sent from my HTC Thunderbolt using the Android Tablet app!
     
  9. Swould333

    Swould333 Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    354
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    195
    Location:
    North Carolina
    Tablet / Device:
    Archos 101, Viewsonic G-Tablet, Motorola Droid X.... test drove: Augen gentouch 78, Coby Kyros 7015
    What specific app should I be looking for in the market to see if this worked?

    edit... check that... it was pretty obvious once I got into it... even brought up a few tablet versions of apps(NY times tablet, wallstreet journal).... flash player 10.2 showed... and to get a really good idea of the high end games available check out the Nvidia Tegra zone app... this is Deff worth doing...

    And I will add confirmation that it works on Vegan5.1.1....
     
    Last edited: Apr 5, 2011
  10. Fuganater

    Fuganater Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    728
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    102
    Olympus.

    Also I'm using G-Harmony-Gingerbread v2.1
     
  11. voyageurs60

    voyageurs60 Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Tablet / Device:
    none
    Interesting...
     
  12. Detonation

    Detonation Member

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    62
    Made the device name change and saw the new apps, but couldn't download any (always failed). Tried rebooting (didn't work) and then cleared the market and framework service data. Now I'm stuck with the "an error has occured, please try again later" when launching the market, even after I reboot. Any ideas on how to fix this, short of doing a factory reset and/or reinstalling the rom?
     
  13. Fuganater

    Fuganater Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    728
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    102
    Try the first market fix again and see if that clears up your errors.
     
  14. Swould333

    Swould333 Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    354
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    195
    Location:
    North Carolina
    Tablet / Device:
    Archos 101, Viewsonic G-Tablet, Motorola Droid X.... test drove: Augen gentouch 78, Coby Kyros 7015
    Are you doing a "reboot".. or a full shut down...

    actually turn the device full off and give it a 20 count before you try to turn it back on.. just rebooting wont do it.. or so it wouldn't for me...
     
  15. Detonation

    Detonation Member

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    62
    I did both. I ended up doing a factory reset and reflashing the ROM. But now I get "can't establish a reliable data connection to the server" when trying to even add my account on the fresh install. However, the only connection I have is a Wifi tether from my phone right now, so I'm wondering if that's possibly an issue. Though I'm not even sure about that...when it tries to connect to Google, my phone shows no activity through the tether. I'm just going to wait until I get home from work later and try again. All else fails I'll flash my backup from a few days ago and hopefully that will fix things.

    Update: As expected, for some reason google doesn't want to connect when your connection is sourced for a 3g tether already associated with a google account. I found another wifi source and had no problem syncing back up this time.
     
    Last edited: Apr 5, 2011

Share This Page

Search tags for this page

gtablet froyo market fix

,

market fix xda

,

trick your tablet into thinking it has tegra