Market 3.4.4 & Steev Alldro2 ROM v1.0

Discussion in 'Coby Generation 2 Development' started by Spook_Man, Dec 19, 2011.

  1. Spook_Man

    Spook_Man Senior Member

    Joined:
    Nov 30, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    180
    Location:
    NE Ohio
    Tablet / Device:
    Coby MID7024
    Hello. Appears google released market 3.4.4 and my tablet is downloading this update. Bad part is when i go to download an app, i get a force close. If i uninstall the 3.4.4 update, I'm good for about 30 seconds then market shuts down because the update is installed again.

    Looking for some guidance for this issue. Anyone else running into this same issue?

    Thanks..

    Sent from my Steev Alldro2 v1.0 MID7024
     
  2. cornell

    cornell Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Tijuana
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    I'm having the same problem, I have to uninstall the market updates to be able to update/install apps from the market.
     
  3. Spook_Man

    Spook_Man Senior Member

    Joined:
    Nov 30, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    180
    Location:
    NE Ohio
    Tablet / Device:
    Coby MID7024
    Cool. Good to know that I'm not the only one. Maybe Steev will release v1.1 to resolve the issue. :)

    Sent from my Steev Alldro2 v1.0 MID7024
     
  4. lfom

    lfom Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    240
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Brasil
    It's not a problem with steev's CFW, it's something else. It also happens with me, and I am using another CFW with another hardware.

    I am doing some tests, but until it's fixed, this should work:
    - delete MarketUpdater.apk from /system/app
    - copy FOTAKill.apk to the same folder
    - uninstall the Market update from Settings -> Applications -> Manage -> All tab.

    If you have an old version (2.x), you can install manually 3.3.11, which works with this setup.
     
    Last edited: Dec 19, 2011
    • Like Like x 2
  5. cornell

    cornell Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Tijuana
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    Yeah, it would be great if he can fix the problem.

    Have you tried changing the LCD density to see if has some effect? I don't have my tablet at hand right so i cannot test it.
     
  6. cornell

    cornell Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Tijuana
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    Hey man thanks for the help. but can you share the Market 3.3.11 and the FOTAkill apks?

    damn it! hit reply instead of edit my older post.

    EDIT

    It doesn't work here, removed marketupdater.apk, copied the FOTAkill.apk and uninstalled the marked updates but the market keeps updating to 3.4.4.


     
    Last edited: Dec 19, 2011
  7. steev

    steev Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    370
    Likes Received:
    236
    Trophy Points:
    132
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    I believe you can get them both from this zip:
    http://goo-inside.me/gapps/gapps-gb-20110828-signed.zip

    I will try to release v1.1 before christmas.

    Might take a look at some Market alternatives. Heard good things about GetJar

    edit: my bad that link I gave you has market 3.1.3
     
    Last edited: Dec 20, 2011
  8. steev

    steev Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    370
    Likes Received:
    236
    Trophy Points:
    132
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    Yeah didn't work for me either. Market 3.3.11 still auto-updates to 3.4.4
    It works for the 2.x Market though.
     
    • Like Like x 2
  9. lfom

    lfom Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    240
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Brasil
    Yes, steev is right: only works with Market 2.x.

    But I found a fix for Market 3.4.4: use build.prop.kyros instead. steev provided a script, I think, so you can change it easily. Or you can do it manually using adb or Terminal Emulator:
    Code:
    su
    mount -o rw,remount /
    cd /system
    cp -rf build.prop.kyros build.prop
    Then reboot tablet. You may need to clear Market's data in Settings.

    It seems that it requires libaries available only on Android 2.3.3+ (SDK 10), and those are missing in the 2.3 build used for Kyros x024 CFWs.

    Some apps may be missing or show as not compatible because tablet isn't using Galaxy Tab fingerprint anymore, but this happens mostly for games and they don't work well on Kyros anyway (like GT Racing: Motor Academy Free+ HD).

    I will try to find a fingerprint for SGT that uses version 2.3...
     
    Last edited: Dec 20, 2011
  10. lfom

    lfom Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    240
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Brasil
    Confirmed: the culprit is indeed SDK version. I couldn't find a 2.3/2.3.1/2.3.2 fingerprint for GT-P1000 or SPH-P100, but simply changing SDK version in build prop should allow you to still see/run most apps, if not all. In the default build.prop (copy build.prop.tab to build.prop first if you have replaced build.prop with another version), replace:

    ro.build.version.sdk=10

    with

    ro.build.version.sdk=9

    Then restart tablet.
     
    • Like Like x 4
  11. cornell

    cornell Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Tijuana
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    I did that but now every time i open the market it asks me to add an account, i tap ok but the market closes immediately and there is no way to add my account, is there a way i can run the google one time init thing?
     
  12. Vernox701

    Vernox701 Member

    Joined:
    Sep 1, 2011
    Messages:
    142
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Nevada
    Tablet / Device:
    Coby mid8024,Coby mid1024
    Thanks LFom
    Changed my build prop with the above edit and still using samsung fingerprint.
    ps. don't forget to restart or you will still have force closes
     
  13. lfom

    lfom Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    240
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Brasil
    Open any other app that uses a Google acc: Gmail, Talk, etc.

    Did you restart your tablet? Also cleared Market's data in Settings?
     
  14. cornell

    cornell Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Tijuana
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID7024
    Yup I restated and cleared the cache, also tried opening gmail to add the account but the same happened, now i'm on steev's lastest thanks anyway.

    Sent from my Coby Kyros 7024 Gingerbread by Steev
     
  15. dukoque

    dukoque Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Brasil
    Tablet / Device:
    MID 7024
    Well, I have the Terminal Emulator, how do I do this change on this file? (also were can I find it?) I´m just a user that want to use the android market.
    Thanks,
    Dukoque
     

Share This Page